info@willsoor.si

Izberite pravo srajco za na ples!

Jakou košili si vzít na ples

Se odpravljate na ples in se sprašujete, katero srajco bi si omislili? Zagotovo si želite izgledati odlično in se hkrati počutiti udobno. Ne pozabite, da se mora vaša obleka barvno ujemati z obleko vašega partnerja. Poleg tega mora srajca ustrezati pravilom družabnega bontona, ki velja za določen dogodek. Katera srajca je torej prava? Katera pravila je pri izboru treba upoštevati?

Srajca za formalni in neformalni dogodek

Če izbirate srajco za slavnostno prireditev, morate vedno upoštevati, ali gre za formalni ali neformalni dogodek. Za formalne dogodke, kot so zabave različnih organizacij, v mestnih predelih ali operah itd., je potreben tuxedo ali črna obleka. Zato morate izbrati belo srajco s klasičnim ali smoking ovratnikom in manšetne gumbe. V takšni srajci boste videti svečano in elegantno. Poleg tega boste oblečeni točno v skladu z družbeno konvencijo.

Bela srajca za ples

Če nameravate obiskati gasilsko zabavo ali zabavo lovskega društva ali katerokoli tovrstno, manj formalno zabavo, vam ni treba izbrati izključno bele srajce. Za tovrstne večerne družabne dogodke, ki potekajo po 18. uri, so idealne srajce temnih barv - kot so vijolična, temno modra, temno siva itd. V tem primeru lahko izberete klasično zapenjanje z gumbi (manšetni gumbi niso potrebni). Barvne srajce vam dajejo edinstveno priložnost, da ste videti prepoznavni in usklajeni z obleko svojega partnerja.

Barvna srajca za ples

Običajna srajca z dolgimi rokavi (brez vzorca) je edina možnost za zabavo.

Če greste na kakšen ples, boste vsekakor oblekli obleko. Zato je edina prava izbira srajca z dolgimi rokavi. V skladu s pravili družabnega bontona je kombinacija obleke in srajce s kratkimi rokavi popolnoma neprimerna. Poleg tega je neudobna. Predstavljajte si, da se boste med plesom prepotili in da se vam bodo roke začele dobesedno lepiti na podlogo suknjiča. V bombažni srajci z dolgimi rokavi, ki diha in je prijetna na otip, se to ne bo zgodilo.

Za delovno okolje so značilne vzorčaste srajce (kariraste, tartan, črtaste itd.). Če ne želite izgledati, kot da ste pravkar zapustili poslovni sestanek, se izogibajte vzorčastim srajcam. Srajce brez vzorca so v e-trgovinah označene kot srajce z gladkim vzorcem, kar v bistvu pomeni "srajce brez vidnega vzorca".

Kako uskladiti kravato ali metuljčka s srajco?

Belo srajco lahko kombinirate s kravato ali metuljčkom skoraj katerekoli barve. Priporočamo barvo, ki se ujema z obleko vašega partnerja. Tako boste skupaj videti izvrstno. Idealna različica je bleščeča kravata, ki naredi svečan učinek. Izberete lahko kravate z vzorcem ali brez njega. Vsekakor pa se izogibajte kravatam s poševnimi črtami. Te so namenjene izključno za na delovno mesto.

 

Barvno srajco dopolnite z ustrezno kravato, vendar ne oblecite kravate v isti barvi kot srajca (sicer bo kravata manj poudarjena). Poskusite obleči temno srajco s temno kravato druge barve, na primer temno modro srajco in bordo kravato.

Priporočamo tudi kombinacijo mat srajc in svetlečih kravat.

No, sedaj veste, kako to lahko naredite. Verjamemo, da se boste ne glede na to, na kateri ples greste, oblekli v skladu s pravili socialne konvencije in boste zagotovo videti odlično, ter se čudovito ujemali s svojim partnerjem. Zagotovo boste naredili izjemen vtis!

Želimo vam veliko sreče pri izbiri najboljše srajce. Uživajte v plesni sezoni!

 

Newsletter

Vpišite se v našo mailing listo in pridobite 4 € popusta